Skip Navigation Links

Zilver

Zilver

Zilver wordt al sinds het begin van onze jaartelling gebruikt voor versiersels en betaalmiddelen. Zilver, is net als goud, een edelmetaal. De groep edelmetalen bestaat uit 8 elementen, te weten zilver, goud en de platina-metalen. Zilver is een edelmetaal dankzij de bijzondere eigenschap die het heeft. Zilver heeft een zuivere, witte kleur, het roest niet waardoor het duurzaam is en tot slot is zilver makkelijk te bewerken omdat het een zacht metaal is. In tegenstelling tot goud wordt zilver zelden in zuivere toestand in de natuur gevonden. Meestal wordt zilver in verbinding met niet-edele metalen als lood en koper gedolven. Dit mengsel wordt bewerkt om het zuivere zilver te scheiden van andere metalen. Veel zilver wordt dan ook gewonnen in loodmijnen.
Opmerkelijke eigenschap

Zilver is een eenvoudig te bewerken metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een zilverwitte glans. Zilver heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid. Zilver geleidt zelfs beter dan goud of koper. Het smeltpunt van zilver is 961.78 °C ofwel 1763.2 °F. Kookpunt van zilver is 2162 °C ofwel 3924 °F.


keurmerk zilver De glans van zilver

In tegenstelling tot goud wordt zilver zelden in zuivere toestand in de natuur gevonden. Meestal wordt zilver in verbinding met niet-edele metalen als lood en koper gedolven. Dit mengsel wordt bewerkt om het zuivere zilver te scheiden van andere metalen. Veel zilver wordt dan ook gewonnen in loodmijnen.